Het korvgryta med potatis

Ikväll blev det korvgryta med en ungersk touch här hemma! 07.00 imorse så klev jag av sista natten på mitt sommarschema, så nu har jag semester 2 veckor innan skolan börjar igen! 

Och har man precis sagt upp sig från sitt jobb efter nästan 9 år så får man dricka en hel flaska vin själv en måndag, så är det bara.
Två (egentligen 3) ingredienser är från ungern, men de går att byta ut mot tomatpuré+chilipulver och färsk vitlök.

Ingredienser:
Ca 400g potatis
3 morötter
1/2 gul lök
4 dl vatten
2 fond du chef grönsaksfond
2 msk Piros Arany (funkar med tomatpuré och chilipulver för hettan)
2 tsk Fokhagymakrém (funkar med ca 2-3 vitlöksklyftor)
1 stor tsk paprika pulver (även detta använder jag Ungerskt, men funkar med vanligt också)
1pkt krossade tomater
1 pkt chorizo
1 pkt kolbász
Salt
Peppar
Basilika

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Skär potatis och morötter i önskad storlek. 
Lägg lök, potatis och morötter i en gryta tillsammans med grönsaksfond, paprikapulver, Piros Arany, Fokhagymakrém, salt och peppar. 
Låt koka upp tills potatisen nästan är klar. Alltså ska den fortfarande vara lite hård. 
Skiva korven och lägg ner i grytan och ha på krossade tomater. Rör runt och låt sedan småputtra tills potatisen är klar. Smaka av med mer salt, peppar och basilika.

Grytan är god att servera som den är, med bröd, med en klick creme fraiche eller någon skiva mozzarella!
(null)

(null)

(null)


Korv/skinka/kassler/bacon | |
Upp