Biffar i löksky

Har vart i Spanien och sen jobbat natt hela sommaren. Har bara 2 veckor kvar på sommarschemat innan jag tar lite semester igen innan skolan börjar! 
Har känt mig sliten hela sommaren och vi har ätit väldigt dåligt. Men ikväll var vi sugna på potatis, biffar och löksky så det fick de bli! 

Biffar:
800g nötfärs
1 ägg
Ca 1 dl gräddfil
Ca 1 dl ströbröd
1 msk kycklingfond (konc.)
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk paprika pulver
Salt
Peppar

Löksky:
2 gula lökar
1 tsk socker
4 dl vatten
3 msk oxfond (konc.)
1/2 msk soja
1 tsk rödvinsvinäger
Salt
Peppar

Gör så här:
Biffar:
Blanda ihop ägg, gräddfil, ströbröd, kycklingfond, sambal oelek och kryddor och låt svälla några minuter. Ha i färsen och blanda väl.
Stek biffarna i smör tills de får fin färg och är genomstekta. Lägg åt sidan.

Löksky:
Skala och skiva lökarna tunt och stek i samma stekpanna som du stekte biffarna. Ha eventuellt i lite mer smör. Låt löken bli mjuk och ha sedan på socker. 
Häll på övriga ingredienser och låt koka ihop i några minuter. Smaka av om det behövs med kryddor eller fond.  Häll skyn över biffarna. 

Jag ville ha lite gelé till men det var slut hemma, så det fick bli rödbetor istället. Supergott hur som helst!  (null)

(null)

köttfärs | |
Upp