spenat- och fetaostpaj

Så god mat här hemma ikväll!
När vi skrev matlista och veckohandlade i helgen inför den här veckan så försökte vi använda så mycket saker från frysen som möjligt för att få en så billig matvecka som möjligt. 

Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
Fyllning:
ca 400g fryst spenat
1 pkt fetaost
 
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
salt, vitpeppar, örtsalt
 
Gör så här:
Tina spenaten.
Starta ugnen på 200 grader.
Knåda ihop alla ingredienser till degen. Tryck ut degen tunt i valfri ugnsform, nagga och förgrädda pajskalet ca 10 minuter. 
Krama ur den tinade spenaten så mycket som möjligt för att undvika att pajen ska bli vattnig och fördela sedan jämt över pajskalet. 
Smula över fetaosten.
Blanda ihop äggstanningen och häll över pajen.
Grädda i ugnen ca 30-40 minuter.
Servera med en sallad.
 
 
vegetariskt | fetaost, paj, pajdeg, spenat, vegetariskt | | Kommentera |
Upp