Saffransskorpor
Näst på tur var saffransskorpor! Jag älskar saffran och tycker att det passar bra både i matlagning och bakverk. Min sambo däremot är inte lika förtjust i det, men vad gör det? Mer till mig då!
Ingredienser:
100g smör
1g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Gör så här:
Starta ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i bunken.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda längderna i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna med en sågtandad kniv i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
Torka sedan skorporna i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
