Kycklingben med ris och currysås
Ingredienser:
1 kg kycklingben
5 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Chilipulver
Grillkrydda
Olivolja
5 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Chilipulver
Grillkrydda
Olivolja
Currysås:
1 dl mjölk
1 dl mjölk
3 dl grädde
1,5 msk kycklingfond
4-5 tsk currykrydda
1/2 tsk röd currypasta
Salt
Svartpeppar
Gurkmeja (för färgens skull)
Ev. majsstärkelse + vatten för redning
1,5 msk kycklingfond
4-5 tsk currykrydda
1/2 tsk röd currypasta
Salt
Svartpeppar
Gurkmeja (för färgens skull)
Ev. majsstärkelse + vatten för redning
Gör så här:
Starta ugnen på 200 grader.
Lägg kycklingbenen i en ugnsform, häll på lite olja och kryddor.
Skala vitlöksklyftorna och krossa dom med exempelvis en kniv, lägg i formen bland kycklingen.
Stek i ugnen ca 30-40 minuter eller tills kycklingen är klar.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Börja med currysåsen. Vispa ihop mjölk och grädde i en kastrull. Häll ner kycklingfonden och röd currypasta och vispa ordentligt. Smaka av såsen med currykrydda, salt, peppar och lite gurkmeja.
Är såsen för lös så blanda ihop kallt vatten och majsstärkelse och häll i några matskedar och vispa tills det tjocknar. Är såsen för tjock så häll i lite mer mjölk.
Lägg kycklingbenen i en ugnsform, häll på lite olja och kryddor.
Skala vitlöksklyftorna och krossa dom med exempelvis en kniv, lägg i formen bland kycklingen.
Stek i ugnen ca 30-40 minuter eller tills kycklingen är klar.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Börja med currysåsen. Vispa ihop mjölk och grädde i en kastrull. Häll ner kycklingfonden och röd currypasta och vispa ordentligt. Smaka av såsen med currykrydda, salt, peppar och lite gurkmeja.
Är såsen för lös så blanda ihop kallt vatten och majsstärkelse och häll i några matskedar och vispa tills det tjocknar. Är såsen för tjock så häll i lite mer mjölk.
Servera kycklingbenen med ris och currysåsen.


