Kycklingbullar i tomatsås

Idag ni, blev maten sjuuuukt god! 

Ingredienser:
800g kycklingfärs
Ströbröd
Salt
peppar
Curry

Tomatsås:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500g krossade tomater
1 msk rödvinsvinäger
1 msk soja
Ca 6-7 dl hönsbuljong (buljongtärning + vatten)
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
Salt
Peppar
Oregano
Basilika
Persilja

Tillbehör:
Fullkornsmakaroner
Haricot verts
Broccoli

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till kycklingbullarna och låt stå och dra sig ett litet tag.
Starta ugnen på 200grader.
Finhacka löken och vitlöken och stek i lite olja i en gryta. Häll på krossade tomater, rödvinsvinäger, soja, buljong, tomatpuré, oregano, basilika och persilja. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra på låg värme ca 20 minuter.
Rulla kycklingfärsen till bollar (lättast att göra det med lite blöta händer då färsen ofta är väldigt kletig). Lägg bullarna på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper och lite olja. Stek i ugnen ca 10-15 minuter.
Lägg de ugnsstekta kycklingbullarna i såsen och blanda runt. 
Låt småputtra medan du kokar pastan enligt anvisningarna. 
(null)

(null)

kyckling | kycklingbullar, kycklingfärs, tomatsås | |
Upp