Lövbiffsgryta

När vi handlade i fredags kom vi över lövbiff väldigt billigt. Äh, tänkte vi och köpte med oss hem och la i frysen ifall att vi ville äta det någon dag. 
Vi hade planerat att äta tacos idag, dock sov vi hemma hos min mamma igår efter att ha vart iväg på femkamp och hon bjöd då på tacos. Så vi kände att vi kör på lövbiffsgryta och ris idag. Ingen av oss har någonsin gjort det, så vi höftade lite och hällde i lite av det vi hade hemma helt enkelt! 

Ingredienser:
800g lövbiff
1,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl grädde
1-1,5 dl mjölk
3 msk soja
2 mörk oxbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
5 tsk dijonsenap
Peppar
Paprikapulver

Tillbehör:
Ris
Broccoli
Haricot verts

Gör så här:
Strimla lövbiffen. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs all lök snabbt i lite smör och ha sedan i lövbiffen. Stek snabbt tills köttet är genomstekt. Peppra. 
Häll på grädde, soja, buljongtärningar, tomatpuré och senap. Blanda runt och låt koka upp. 
Sänk värmen, häll på mjölk och smaka av med paprikapulver. Låt småputtra på svag värme ca 15 minuter. 
Koka riset enligt anvisningarna och låt broccoli och haricot verts bli varma. 
(null)

kött | broccoli, haricot verts, lövbiff, lövbiffsgryta, ris | |
Upp