Köttgryta och ris

Hade grytbitar som jag behövde använda innan de blev dåliga, så ställde mig och gjorde en köttgryta. Tog sin lilla tid att koka för att få köttet mört, men det var de så värt. Dessutom lätt mat som i stort sett sköter sig själv. Älskar grytor på hösten! 

Ingredienser:
800g grytbitar av nötkött
3 morötter
3 vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater
4 dl vatten
2 msk oxfond, konc.
1 msk soja
4 lagerblad
1 msk kryddpeppar, hel
1 grönsaksbuljongtärning
Salt
Peppar
Timjan
Oregano

Gör så här:
Skala och skär morötterna o lagom stora bitar. 
Stek köttet i smör i en gryta, ha i morötterna och pressa ner vitlöken. Stek ihop snabbt. 
Häll i övriga ingredienser och låt koka upp, smaka av med salt, peppar, timjan och oregano. 
Låt allt småputtra på svag värme i ca 2-2,5 timme. Rör om då och då och häll eventuellt i mer vätska om det behövs. 
Servera till ris. 
(null)

(null)

kött | höstmat, köttgryta, nötkött, ris | |
Upp