Fiskgratäng med räkor

Okej, kanske inte den finaste bilden. Men igår var vi riktigt hungriga när maten var klar så vi slevade i oss halva gratängen rätt snabbt. Riktigt gott är det i alla fall! Den här rätten gjorde vi ofta förut, sen glömdes den bort i ca ett år tills vi förra veckan gjorde den igen. Då mindes vi hur god den var och var tvugna att äta samma fiskgratäng den här veckan också haha. 

Ingredienser:
1 Torskblock
Salt
Citronpeppar
300g räkor, skalade

Potatismos:
Ca 800g potatis
Smör
Mjölk
Vitpeppar
Salt
Muskotnöt

Såsen:
5 dl grädde
2 tsk citronsaft
1-2 msk skaldjursfond
Salt
Peppar
Dill (jag använde fryst)

Gör så här:
Börja med att koka potatisen mjuk. Jag har alltid skalet kvar på, men det får man göra som man vill. 
Starta ugnen på 175 grader. Lägg fisken i mitten av en ugnsform, ha på salt och citronpeppar. Låt vara i ugnen ca 15 minuter. 
När potatisen är mjuk, mosa den tillsammans med smör. Ha sedan i mjölk tills moset blir till önskad konsistens. Smaka av med salt, vitpeppar och muskot. 
Klicka ut moset runt fisken i formen. 
Koka ihop alla ingredienser till såsen, smaka av den med kryddor och dill. Jag själv älskar dill, så brukar ha i en hel del. 
Lägg räkorna ovanpå fisken och häll på såsen. 
Ställ in gratängen i ugnen ca 15-20 minuter. 

Gott att servera med gröna ärtor eller en fräsch sallad! 
(null)

fisk och skaldjur | fiskgratäng, potatismos, räkor, torsk | |
Upp