Fläskfilégryta

I söndags åt vi fläskfilégryta och ris. En riktigt snabb variant då min sambo skulle till jobbet på eftermiddagen och vi behövde äta något innan dess. Men det blev gott! Hade jag haft det hemma så hade jag nog velat ha i gul lök och kanske lite morot. 

Ingredienser:
500g fläskfilé
150g champinjoner
2.5 dl matlagningsgrädde 4%
2,5 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
Soja
Salt
Peppar
Paprikapulver
Timjan

Gör så här:
Rensa fläskfilén och skär i medaljonger.
Stek lite snabbt i en stekpanna tillsammans med pressad vitlök. Salta och peppra. 
Lägg köttet i en gryta. Skiva champinjonerna och lägg i grytan. Häll på grädde, sambal och vatten och låt koka upp. Smaka av med soja och kryddor. 
Servera med ris.

Riktigt gott, men som sagt: lite gul lök och morot hade nog inte vart helt fel.
(null)

kött | |
Upp