Fläskfilé med mozzarella och sallad
Salladen gör vi alltid på ungefär samma sätt, det som skiljer är vilka gröna blad vi använder.
Igår hade vi säsongsmix, rödlök, gurka, tomat och fetaost i salladen och så toppade vi med crema di balsamico.
Här kommer i alla fall hur vi gjorde fläskfilén!
Ingredienser:
500g fläskfilé
Salt
Peppar
Smör
4 vitlöksklyftor
Persilja
Gör så här:
Starta ugnen på 175 grader.
Hetta upp en grillpanna med smör. Krossa vitlöksklyftorna lätt och släng ner i smöret.
Salta och peppra fläskfilén. Lägg i den varma pannan och bryn på alla sidor. Ös den med smöret under tiden. Ha i lite persilja. Vi använde fryst eftersom att vi inte hade färsk hemma.
Ha eventuellt i lite mer smör i pannan och ställ sedan in den i ugnen. Låt fläskfilén vara i ugnen tills den är ca 72 grader i mitten. Ös fläskfilén med smöret ibland medan den står i ugnen.
Låt fläskfilén vila på en skärbräda några minuter innan den skivas upp.
